Wednesday, December 23, 2009

My New Hobby

Sebelum2 ni aku x minat ambik gambar.. Kamera pun aku xnak sentuh.. Kali pertama aku betul2 berminat nak ambik gambar time aku gi dungun, rumah pakcik aku.. tu pun disebabkan oleh seseorang..

Kemudian aku slow2 meminati dunia photographer.. sebagai permulaan aku beli handset baru, yg berkamera.. senang aku nak bawak kemana2.. kecil, mudah, dan serba guna.. Sebelum2 ni aku hanya suka meng"copy" gambar2 yang menarik dari flickr/forum2 fotographer, x pernah sekelumitpun terlintas akan berminat mengambil gambar.. Tetapi kebelakangan ini, aku teruja untuk mengambil gambar.. mungkin sebab tekanan yg terpaksa aku lalui membuatkan aku berubah secara tetiba..

Ni antara gambar yg aku suka yg telah berjaya aku ambil time aku bercuti di Melaka, rumah junior aku.. mula2nya nak gi Penang, jumpa kawan2 lain, tp plan tertukar di saat2 akhir.. hehehe.. tetapi berbaloilah.. seronok sangat2..


Gambar ni diambil ketika menunggu matahari terbenam.. dah hampir magrib tetapi masih tercongok di pantai..


Gambar ni pun aku suka.. tetapi xtahu ok ke tak..


Gambar ni diambil waktu pagi.. time tu kami menunggu pakcik balik dari laut..
Aku guna sepenuhnya untuk merasai kehidupan sebagai"org pantai"..
Seronok, tetapi takleh bangun seawal nelayan la.. x mampu..



6 comments:

Al-Farosyah said...

Gambar2 tu semuanya cantik2.. Macam pro :)

Nape tak upload gambar favorite akak : gambar si gadis di tepi pantai? gambar tu cantik sangat. Warna langit kat gambar tu menyerlahkan keindahan gambar. So Beautiful..
MashaAllah!

Tirana said...

Cantik gambar2 yang putri amik ni...ada talent dalam bidang fotografi...keep it up!

Putri said...

Al Faroshah :

cantik ek.. tq kak.. gambar fovourite akak tu yg mana ek? yg nampak muka ke? kalau yg nampak muka putri xkan upload kat sini.. huhuhu.. akak, makhluk tu masih ganggu blog putri la.. terpksa mnymr jd istri org lg la jwbnyer..putri rs kn cr ssorg yg leh msk dlm ni sbg suami putri br die berhnti ganggu putri.

Putri said...

Tirana :

Salam akak tirana, trm kasih sebab sudi dtg ke blog putri.. insyaAllah putri try lagi :)..
tq kak.

Al-Farosyah said...

Gambar favorite akak yang si gadis duduk di tepi pantai tapi tak nampak muke ^_^. a'ah, akak dh prsn sjk mngu lps. tapi x smpat nak bg tau Putri. hihihi.... yelah, Putri kne cri ssorg yg leh nymr jd somi.

Anyway, say salam to your beloved husband. bye. Salam..

Putri said...

oh, u mean my picture?
i cant put here la sis,
my dear husband will angry..
u knew him clearly rite..

Waalaikumusalam..