Monday, November 2, 2009

Sad Korean Song




Aku x tahu tajuk lagu ni..
Dan aku pun tak faham ape maksud lagu ni..
Tetapi lagu ini buat aku menangis teresak2 time Persidangan Penyayang Seluruh Malaysia under Budi Penyayang yang diadakan di Dewan Persidangan Universiti Sains Malaysia..
Sedangkan aku dah familiar dengan lagu ni bertahun2..
tetibe jer rasa sebak sangat2.. time aku nangis tu, roomate aku follow aku nangis lak..
semua orang dalam dewan tu tengok kami..
tak tahan beb.. korang tak tahu ape yang aku faham..
korang x faham.. huhuhuhu..
last sekali selepas sedewan tengok kami, kami gelak sakan lak.. sambil bangun keluar dewan..
malu.. dahla aku fasilitator time tu.. kih3x..
Aku nangis time tu sebab aku sebak, mampukah aku untuk berjumpa pasangan seperti lelaki tu..
sebab tu aku nangis semahu2nyer..
Ada ke ek lelaki seperti itu zaman sekarang..
Tetapi kalau ada, adakah aku mampu melihat orang yang tersayang sengsara kerana aku???
oh tidak!!!..
aku bukan sekeji itu..
tapi apa dayaku.. :(

14 comments:

akira said...

wahhh..!! so sweet!! klo lah laki tu ade di sisi kita erm...bestnya...tp tak syok ar akhirnya pmpuan tu tak tegur laki tu ke peluk laki tu ke tuk ucapkan time kasih?? bestnya dpt laki setia, gentleman and sanggup berkorban mcm tu...harap2 kita dptla.. ameenn..huhuhu

Putri said...

amiinnn... aminnn tuk adik akira.. tapi kalau kak putri jumpe dulu.. akak xnak share ngn adik.. kih3x.. adik baru balik sekolah ke?

akira said...

ala kak putri...apo neh...hehe kita sme2 doa kita berdua dpt dua org laki yg baik, setia, gentleman mcm tu nak..?? takyah la kak putri share ngn adik..huhuhu sorg dapat satu..hehehe adik, start bulan puasa skola dh blk kul 2.30..tp sblum tu sllunya skola blk kul 3.30 smpi 4 ptg coz ade tuisyen.. jd ptg sllunya adik conqer tenet..mlm kakja plk conqer..huhuhu

akira said...

ala kak putri...apo neh...hehe kita sme2 doa kita berdua dpt dua org laki yg baik, setia, gentleman mcm tu nak..?? takyah la kak putri share ngn adik..huhuhu sorg dapat satu..hehehe adik, start bulan puasa skola dh blk kul 2.30..tp sblum tu sllunya skola blk kul 3.30 smpi 4 ptg coz ade tuisyen.. jd ptg sllunya adik conqer tenet..mlm kakja plk conqer..huhuhu

Semut Merah said...

InsyaAllah, tuk dapatkan yang terbaik kite kene la try jadi yg tbaek..

Rashid said...

salam puteri

ermmm.. sekadar merenung jauh..

Al-Farosyah said...

Wujud ke lelaki macamtu Putri? InsyaAllah akak percaya ia wujud. Cuma jumpe tak jumpe je orang camtu. Kita doa jela moga Allah kurniakan seorang teman hidup merangkap suami yang soleh, penyayang, sabar dan berkorban banyak perkara untuk diri kita. Yang kita ni pun nak jugak bercita2 jadi isteri yang ade kriteria macam tu gak. Saling memberi dan menerima, tak pentingkan diri sendiri. Ish, amannye hidupp macamtu....
Putri, jangan anggap diri tu beban pada orang lain. Kalu lelaki yang ditaqdirkan ade jodoh ngan Putri, dah semestinya dia akan menerima Putri seadanya. Mesti dia akan rasa beruntung dapat isteri comey dan solehah macam Putri ^_^

Putri said...

To Akira :

hehehe.. ye lah.. kite same2 doa ek.. kita sama2 dapat.. sorang dapat satu.. ;) hihihihi.. macam barang lak..

p/s : oh yer ker.. patutla.. ;)

Putri said...

Semut Merah :

Yup, kalau nak dapatkan yang terbaik, kene jadi yang terbaik..
kene jaga pergaulan, pemakaian, akhlak.. pandai jaga diri walaupoun jauh dari family.. jangan bergaul dengan org2 yang tak bagus.. ape2 nak buat pun, kene tanye diri.. bende yg kite nak buat tu agama larang tak? kalau larang, tinggalkan, kalau x baru boleh teruskan.. faham semut merah?

p/s : nasihat dari hati seorang kakak.

Putri said...

Cikgu Rasyid :

Terima kasih cikgu kerana sudi merenung putri dari jauh,
jangan renung saja ek, doakan putri hidup sejahtera di dunia dan akhirat.

Putri said...

Al-Faroshah :

InsyaAllah wujud kak.. :) putri doakan muffin coklat putri seperti itu.. dan insyaAlalh putri sanggup lakukan apa sahaja untuk kebahagian die. Aminnn.. akak doakan untuk putri ek..

Al-Farosyah said...

oh, Putri....

Muffin Coklat tu rupanya yang dimaksudkan adalah orang ek.. Waduh.... lurus bendul betul akak ni.... hahahahaha....!

Putri said...

Al Faroshah :

a'ah kak.. manusia.. homo sapien..
:)

Hana Kimi said...

hana ada v/clip ni. yg hana tau title lagu ni bcoz i'm a girl. . mmg sdih sbb llaki tu snggup dermakan mata dia ntuk girl tu. mmg syukur sgt kalau ada lelaki mcm tu dlm hidup kita. insya-Allah dmakbulkan Allah impian ntuk mjadi pasangan lelaki mcm tu. amin