Tuesday, June 15, 2010

Message yang Mengejutkan Aku

2 3 hari ni aku agak kelam kabut buat statistik untuk present kat YB Razif 17 hb ni.. Kepenatan baru pulang dari Johor masih terasa.. Semua bende aku abaikan.. lepas balik keje jer tidur.. badan penat.. jiwa penat.. kepenatan aku takdelah sampai membuatkan aku marah orang.. masih mampu dicontrol..

Tapi tengahari tadi.. lunch hour.. aku duyk relax2 depan pc.. tup tup aku dapat message dari mobile aku..

"Salam. Aishah telah kembali ke rahmatullah pd jam 11 pagi tadi setelah koma sejak kemalangan semalam.. kepada yg mengenalinya dimohon menghadiahkan al-Fatihah agar rohnya dicucuri rahmat.."

Menggigil lutut aku membaca message ni.. terhenti sekejap degupan jantung aku.. mana taknya, dia seorang yang baik sangat.. dialah yang selalu tolong aku.. seorang yang banyak memberi sumber inspirasi pada aku untuk meneruskan hidup. Aku tak tahu nak bayangkan perasaan aku tadi.. gementar tangan aku mendail nombor telefonnya, sambil membaca ayat kursi untuk menenangkan hati aku yang degupannya dapat didengari oleh telingaku sendiri..

Setelah menunggu beberapa ketika, panggilanku disambut.. terdengar suara seorang perempuan menyambutnya.. terketar-ketar aku menyusun kata-kata.. hanya Allah sahaja yang mengetahui perasaan aku tadi.. setelah aku berjaya menyusun kata-kataku.. dan setelah die memperkenalkan dirinya sebagai makcik Aishah.. tetiba die ketawa berdekah-dekah di hujung talian..

Subhanallah.. hanya Allah sahaja yang tahu bagaimana perasaan aku tadi.. rasa kepanasan hati aku.. kalau tadi mukaku pucat, sekarang dah berapi.. rasa nak maki hamun jerk.. kalau aku tak waras, aku dah maki hamun dah.. tetapi aku masih di bawah pemikiran rasional.. aku mendiamkan diri dan membiarkan die menerangkan situasi sebenar.. tetapi tahap kesabaran aku semakin menipis.. sebelum aku memaki hamun dia, baik aku mematikan talian..

Sampai sekarang aku ignore dia.. perasaan aku masih berasap menahan kemarahan.. malas aku layan manusia mcm tu.. sakit hati aku.. takde bende lain ke nak bergurau.. alasannya adalah ingin menguji aku menyayangi die atau tak.. alasan bodoh dan tak logik.. mood aku memang betul2 lari sampailah sekarang.. sampai sekarang aku belum makan lagi.. huhuhu.. tension tul aku..

3 comments:

seposeng karat said...

ape daaa..perkara kematian mane bleh wat gurau2..ntah ape2..klu aku pun marah gak.mcm..eee..ntah ape2...

seposeng karat said...

ntah ape2...ade ke wat men perkara kematian..mende gtu org tak wat gurau la..nonsense..klu aku lah, mmg siap kne sembur blk..eee..sabo jelah.

Putri said...

sabo-sabo.. kalu sembor pun aku dapat dose free.. diam itu lebih baik.. aku hanya laser ngan sorang je di dunia ni :P (setakat ni lah).. ngn org lain aku dokleh buat laser lagi :D..