Thursday, February 25, 2010

Hatiku Milik Orang

Baru2 ni sepupu aku balik dari Johor..
Tupun setelah beberapa hari msg2 aku dan bagitahu die nak kawin..
Aku pun suh die balik kg tuk bincang..

Bila die balik, kami discuss..
Dalam pada duk discuss..
Aku tengok die mcm x seronok..
Aku pelik.. 
"kenapa ko ayu? Ko dah betul2 fikir ke ni? aku nampak ko mcm x suke jerk.."
Aku tanye banyak soklan.. tapi die sengih jerk..
"Ko suka orang lain tp ko kene kawin ngn org lain ek?" Soalku lagi..
Tetiba die menangis.. mak ai..parah lak aku.. 
Last2 aku turut menangis..
"Kak Putri dah tahu ke? Siapa bagitahu kak Putri?
Sambil2 nangis, die bertanya..
"Aku tahulah.. sebab aku tengok ko makan hati jerk.."
"Aku pun alami jugak Ayu.., sabar je lah.. baik kite terima orang sayang kite.. Lupakan je lah org yg membenci kita.. Nanti die akn menerima pembalasannya.. kalau tak di sini, di sana nanti".

Ayu sekadar mengangguk..
Maybe tak mampu melepaskan kata2..
Kesian die..

Sabar ek dik..
Dugaan ni mcm2..
Hanya dengan kesabaran sahaja boleh menguatkan kite untuk meneruskan hidup..
Keyakinan dan sentiasa bersangka baik pada Allah..
InsyaAllah Allah takkan sia-siakan kita..
:D..
Kak Putri akan sentiasa mendoakan ko dik..

p/s : sepupu aku akan dikahwinkan dengan orang johor..
Aku takut sgt2.. mintak2 lah org yg baik2.. jgnlah org yg curang atau yang seumpama dengannya..
Mintaklah org yang betul2 mencintainya..
Bukan mencintai org lain , tetapi mengahwini dirinya..
Ya Allah, selamatkanlah sepupu ku itu..
Janganlah kau uji nye dengan ujian yang kau berikan padaku..
Amin2 ya rabbala'laminn..


9 comments:

juan said...

Sy doakn sepupu putri bhgia..Insya"Allah perempuan y bek utk lelaki y bek jg :)

Putri said...

Juan : aminnnn.. moga2 die dapat suami yang baik macam die jugak :)

jOm bLajaR seNi =) said...

http://www.youtube.com/watch?v=t2Uf-X9luhw&NR=1

Putri said...

Jom Belajar seni :
kenapalah ko suke bagi link ni wes?
tulisla ape2 yang leh aku baca :P.. ngeh3x..

jOm bLajaR seNi =) said...

tu link lagu 4 d rest of my life, hrp2 bakal husband ayu tu akn wat ayu cam dlm lirik dyer...try search r ek=)

Putri said...

Jom Belajar Seni :

okla, aku search..
best sgt ke lagu tu?
Lagu tu hanyalah bayangan ilusi :P

jOm bLajaR seNi =) said...

try 2 feel it wif ur heart=)

Putri said...

malah aku feeling2..
dok caye doh ke org laki boh..
cukupla aku kene tow..
lepas pada ni kalu kene sekali lagi, aku sihir semnua org hok pernoh wak ke aku..
hahahaha..
baru padan muke mereka..
pandai permainkan hati perempuan..

neo said...

semoga sepupu putri mendapat kebahgiaan sampai ke anak cucu..amin.....