Friday, February 5, 2010

Kenangan

Rindunye kat roomate merangkap senior aku..
Aku rindu Kak Tina..
Aku rindu zaman aku kejutkan die dari tidur semata-mata nak main air hujan..
Dalam setahun tu, hanya 2 3 kali jer hujan kat tempat aku belajar tu..
So kalau hujan turun tu, aku betul2 gembira..
Aku ambil peluang nak bermandi manda..

Aku rindu time kami tidur beratapkan langit yang ditaburi bintang-bintang di padang kawad..
Waktu tu Kak Tina tahun akhir..
Dia nak release tension sebab projek tahun akhir..
Dan aku waktu tu tension sebab lab report yang menimbung..
Tak pernah habis..
Waktu tu kami habiskan waktu malam dengan berpeleseran di padang kawad..
Tidur ramai-ramai di atas padang sambil bercerita..
Sambil memandang langit yang ditaburi bintang..

Setelah puas di padang kawad, 
Kami bertenggek di atas jejantas..
Berpaut-pautan di situ seolah-olah ingin membunuh diri..
Apabila penat duk di atas jejantas memerhatikan kereta yang lalu lalang..
Kami balik ke hostel melalui Dewan Peperiksaan..

Bila kami merentasi padang kawad sekali lagi..
Baru kami perasan ade sesusuk badan manusia mengekori kami..
Menakutkan betul di saat itu..
Tetapi setelah diamat amati rupanya pakcik guard..
Rupa2nye pakcik guard mengekori kami semenjak kami tidur di tengah padang..

Hehehe.. malu apabila diingati kembali..
Kenangan..

6 comments:

Rashid said...

wah pakcik guard tu dah jatuh .. hehe
jgn mare. gurau je k..

Putri said...

hehehe..jatuh cinta? :P
mane ader.. die ingat kami nak bunuh diri tuh..
mane ader perempuan duk baring2 kat padang kawad tengah2 malam malam tu.. :P

Al-Farosyah said...

Nakal gak iza ek masa belajar dulu. hehehehe.... nakal2 pun dulu, tapi bila dikenang sekarang boleh jadi kenangan yang manis. Putri masih contact lagi ke pak guard tu? :p

Putri said...

hehehe.. x kak..
x minat lah pak guard nih..
:P..
hehehe.. bukan dulu2 jer iza nakal..
sekarang pun iza nakal lagi kak :P
nakal dan poyo.. bukan gedik :P

neo said...

ye ke...nakal,skg nakal mcm mana pulak?

Putri said...

nakal sekarang nakal ngn anak2 buah lak..