Monday, January 25, 2010

Awan

Tadi waktu aku balik dari office,
Aku singgah kedai nak beli lauk..
Time aku duk tunggu lauk siap tu..
Aku pun bermain-main ngn hencet aku..
Sambil mata aku duk kerling2 jejaka2 yang duk depan aku tu..
Bukan aku kerling sebab diorang tu hencem.. ataupun sebab diorang tu kureng tampan..
Dan bukan juga disebabkan aku nak mengorat diorang..
Tetapi disebabkan diorang tu hisap rokok depan aku..
Asapnya berkepul-kepul..
Pantang betul aku.. dah nak terbalik mata aku duk kerling.. tapi diorang wak dhek jerk..
Last2 sekali, sebelum mata aku terbalik aku pun ambikla gambar awan gemawan yang kat depan aku tu..
Kebetulan time tu kene.. cantik betul susunan awan2 tu.. Subhanallah.. memang cantik..
So aku snap jer lah.. ni lah rupenye awan petang tadi di kedai tempat aku lepak tu ;)



Ni plak gambar yang ke dua..



Aku hanya sempat snap dua jerk.. sebab aku dah malu-malu kucing dah..
Sebab, tadi aku yang duk kerling2 bebudak tu.. mujur tak tercabut contact lens aku..
Tapi kali ni, aku lak rasa diperhatikan..
Mungkin sebab diorang tengok mata aku ni macam pontianak dalam kisah Pontianak Harum Sundal Malam tu kot..
Ataupun mungkin aku ni mirip2 Haniza AF kot..
Hehehehe.. perasan tullah aku ni..




Ni plak gambar aku snap hari Sabtu hari tu..
Seharian elektrik xde, so aku duk pusing2 ngn hencet aku keliling umah..
Aku ambik semua bende yang aku dapat ambik kat situ..




Awan time tu memang lawo.. berkepul2..
lebih cantik dari kepulan asap rokok yang jejaka kat kedai makan tadi hembus..
tetapi disebabkan kawasan rumah aku ni  banyak pokok, so keindahan awan gemawan tu
terlindung disebalik pokok2 kat rumah aku..
Kalau aku nak ambik gambar awan jugak,
Terpaksalah aku panjat bumbung rumah aku dan bertenggek kat situ macam burung punai..



Setelah bertungkus lumus mencari tempat yang kurang pokok, terhasillah gambar yang kat atas tu..
hehehehe.. penat aku panjat rumah abang aku yang separuh siap tu..
Tetapi gambar tetap tak memuaskan jugak jugak..
Sedih tul..
Tapi xpe.. aku usaha lagi..




Dan terhasillah gambar ni.. Tapi, :( aku sedih sebab gambar yang terhasil ini xlah secantik yang mata aku nampak.. huhuhu.. sedih teramat2 sedih..




Ni gambar antara rumah aku dan rumah abang aku..
Cantikkan awan tu?
Aku xde kamera canggih manggih, ade kamera encet jerk..
huhuhuhuhu.. kalau ade orang yg nak bagi kamera die kan best..
.............................
Xpelah.. aku simpan jer lah gambar kamera yang orang tu kata nak bagi kat aku..
nampak gaye lepas ni kene beli sendirik..
:P

4 comments:

Al-Farosyah said...

Kejadian Allah sentiasa indah :) Takpe Putri, teruskan snap gambar walau dengan kamera handphone. Anggap ia sebagai latihan memantapkan ilmu fotografi Putri. Moga terus cemerlang dalam ilmu fotografi. :) salam.

Putri said...

InsyaAllah kak :)..
Putri saje saje jer tu ambik gambar..
sebab 2 3 4 5 6 7 8 hari ni kat KT, susunan awannye mengkagumkan.. Begitu Indah susunan Allah..

neo said...

wah putri bnyknya ambek gambar..emm dapat gak neo tgk kawasan tmpt putri tgl...nak pergi sana jauh bangat..hehehe

Putri said...

hehehehe.. tu kwsn rumah putri jerk.. rumah di dalam taman.. :)