Thursday, January 21, 2010

Petani Cyber


Tadi, disebabkan mengantuk tahap maksimum.. aku duk ulang-alik antara facebook dengan Diary Hearty aku.. disamping duk asyik refresh blog kawan-kawan aku, Ombak Kasih dan Tir@i Senj@. Manela tahu kot2 diorang nih update blog baru diorang.. Halaman Mekar lak dah lama tak update.. huhuhuhu.. so bertambah boringlah aku nih..

Nak tak nak, aku duk habiskan masa aku kat facebook.. Aku berborak ngn abang angkat aku kat Penang.. hik3x.. dah lama aku tak borak ngn die.. Mujur die layan aku yang tengah boring level yang ke-51 nih.. boring plus ngantuk.. tersengguk2.. huhuhuhu..

Disebabkan keboringan yang melampau, kawan office aku lak ajar aku main game kat FaceBook nih.. "FarmVille".. jadi petani jap.. xpelah.. aku cube tuk hilangkan ngantuk aku ni.. Seumur hidup aku, x pernah lak aku main bende alah ni.. xde istilah "main game" dalam hidup aku nih.. Game tak pernah wujud dalam pc aku, kalau ade sure aku gi delete.. Mende2 yang aku rasa akan melaghokan aku, sure aku gi buang atau delete n terus click empty dusbin. Tapi hari ni, nak tak nak aku korbankan prinsip aku :P. Bukan ape, sekadar tuk mencuba.. Mintak2 takdelah sampai ketagih macam kawan2 aku yang lain.. Hari ni bermulalah kehidupan aku sebagai "Petani Cyber ". hik3x..



Ni lah ghupe ladang cyber aku.. baru jer nak jadi petani berjaya.. batas pun salah cangkul.. kih3x..
Kelakar lak.. Nak delete nanti rugi lak sebab benih dah tabur.. dahler takde duit lagi nih nak beli benih baru.. sabar jer la.. tunggu hasil tanaman besar, dah boleh hasil baru leh baiki batas tu.. :P

9 comments:

ibnumustafa said...

emm not bad.. selamat maju jaya, jadilah petani yg sentiasa mensyukuri nikmat Allah.. hehe

Putri said...

yer la ibnumustafa..
nanti tolong bajakan kebun patik yer..

neo said...

hahah...akhirnya seorang puteri telah berjaya membuka sebuah ladang walau tak begitu besar..pandai juga tuan puteri mencucuk tanam yee...nanti dapat hasil jgn lupa ambek pula,hahaha...
add lah kebun neo tuan puteri.

Putri said...

putri nih kene kerja keras untuk hidup..

neo said...

emmm betol2,putri kene usaha..nanti dapat hasil jangan lupa neo ye...banyak pokok durian putri tanam hehehe

Putri said...

xnak ler bg kat neo.. neo nak bg kat org lain.. neo dah kayer..

Al-Farosyah said...

Wah, dah menceburi bidang pertanian maya ek. Semoga dapat direalisasikan dekat tanah yang real plak lepas ni ye.

Putri said...

kat rumah putri dah ade ladang.. :)
ladang real..
:)..
ade pokok jagung, kacang panjang,lada..
apa lagi ek.. datanglah sekali..
tapi sekarang pokok padi ngn pokok bunge jer ade kak.. :D

Al-Farosyah said...

ye ke? camtu akak de peluang ke sana nak jenguk lah :p