Tuesday, January 5, 2010

Wake Up Iza, Wake Up



Sampai bila la ko nak tido..
Sampai bila la ko nak bermimpi..
Sampai bila ko nak hidup cenggini..
Bangunla yop..
Bangun..
Ko pi basuh muke ko tuh..
Xde gunenye ko tido lagi..
Xde maknenye mimpi ko tuh..
Better ko bangun sekarang..
Bangun dari lena ko tuh..
Bangun dari mimpi ko tuh..
Ko perlu bangun..
Ko perlu berjuang..
Usah dilayan mimpi ko tuh..
Usah dilayan angan ko tuh..
Allah x cipta ko tuk ko tido..
Untuk ko bermimpi..
Bangunla yop..
Bangun..

6 comments:

Rashid said...

yup! bangunnnnnnnnnnnn!!!!

Jom kita jogging bagi cergaskan badan & cerdaskan fikir..

ops!!! baru jam 1.30 pagi.. ehehe. Lambat lagi nak pagi..

Al-Farosyah said...

aaaaaa....! gambar sensor! hihihihi....
tergelak akak bila tgk gambor tu. time 'qada' hajat' pun leh tertido.

ni membuatkan akak teringat satu senikata lagu;
It's the heart afraid of breaking
That never learns to dance
It's the dream afraid of waking
That never takes the chance

It's the one who won't be taken,
Who cannot seem to give
And the soul afraid of dying
That never learns to live.

semua orang perlu bangun dan bangkit meneruskan kehidupan realiti. kehidupan realiti tak sama ngan miimpi. dalam 'tidur', kita sentiasa dalam comfort zone. langsung tak membina dan memajukan diri sendiri. tu sebab kene segera ke alam realiti yang boleh menguji kesabaran, ketahanan, kekuatan dan memajukan diri sendiri. akak pun perlu bangun gak ni. asyik dok kat 'comfort zone' je. kita berusaha bersama-sama ye Putri!

Putri said...

Cikgu Rasyid : best jugak jogging pagi2 ni cikgu.. time kat "U" dulu, org2 yang pakai purdah hitam jogging/keluar time pagi2 buto.. diorang bawa anak2 diorang jalan2. Dalam group kecil.. bahayo betui.. nyaris2 nak terlanggar sebab diorg pakai pakaian hitam, malam lak gelap.. sukar tuk menyedari kehadiran diorang atas jalan.. huhuhuhu.. sedar2 dah dekat.. kalau langgar sape yang susah? diorang jugak yang susah..

Putri said...

jom kita bangun kak..
iza dah lama "tidur"..
hidup di dalam mimpi..
sukar nak terjaga bila diri dah serasi.. (^_^)

Putri said...

kak.. ni lagu ape?
best jerk

It's the heart afraid of breaking
That never learns to dance
It's the dream afraid of waking
That never takes the chance

It's the one who won't be taken,
Who cannot seem to give
And the soul afraid of dying
That never learns to live.

Al-Farosyah said...

:) tu lagu dari Westlife. Lagu: The Rose. :p
walau diorang org bukan Islam, tapi kalau kata-kata @ seni lagu yang baik, kita boleh ambil renungan gak kan?