Saturday, January 30, 2010

La Tahzan Putri Isyrak

 

Dont be sad Putri..
Biarkan orang membenci kita..
Jangan Allah bencikan kita..

Jangan menangis kerana dibenci orang..
Tetapi menangislah andai dibenci Allah..

Jangan sedih kerana orang yang kita sayang x menyayangi kita..
Tetapi sedihlah kerana tidak mendapat kasih sayang Allah..

p/s :ayat ape merepek nih..
esok aku edit balik..
otak aku biol sekarang..
esok aku edit :P 
peace..

4 comments:

Al-Farosyah said...

tak merepek Putri. memang tepat maksudnya. biarlah dibenci manusia, asalkan kita tak dibenci Allah. biarlah kita tidak disayangi manusia, asalkan kita sentiasa dapat kasih sayang dan keredhaan Allah.

Oleh itu, La Tahzan!. dunia ini terlalu hina untuk kita bersedih kerana isi kandung di dalamnya.

-perkongsian untuk diri sendiri dan sahabat-sahabat.

Putri said...

hehehe.. putri tulis time dah nak tidur.. time tu tetibe jer putri rs teramat2 sedih sebab putri nampak si dia online.. kenapalah bodoh sangat putri bukak YM.. kalau x, takla sesedih itu.. terus putri tulis.. dalam keadaan mata yang dah tak berapa nak nampak.. terkedip2 jerk.. hehehe.. cam mata katak gitu :P

Al-Farosyah said...

:) takpe. lepas ni akak sokong iza untuk keluar dari 'belengu' 5 bulan kesedihan tu ye. Jadi rama-rama yang indah rupanya dan cantik akhlaknya yang baru keluar dari kepompong.

Putri said...

InsyaAllah kak.. :D
Tapi kalau putri tetap tulis ayt2 yg sedih2 dalam blog putri janganlah marah ek ;)..
kih3x..