Monday, January 25, 2010

Contact Lens


 Ini merupakan barangan keperluan aku tahun ini..
Selama ini memang aku takut gila nak pakai..
Macam-macam aku fikirkan..
Ada lak kes budak USM Kubang Kerian batch aku yang buta disebabkan oleh benda alah ni..
Menakutkan betullah..
Aku takut jadi buta.. aku takut terkena jangkitan.. semua aku bimbang..
Tetapi disebabkan tahun ini dan tahun lepas merupakan tahun hidupku bercelaru..
Macam-macam aku test..
Mende-mende yang aku tak pernah buat seumur hidup aku, aku cuba..
Dan ini merupakan percubaan yang agak drastik aku lakukan..
Tanggal 31.12.09, aku pi beli contack lens.. 2 3 kali orang tanye aku,
Aku fikir tak risiko yang aku tanggung nanti..
Sebab mereka tahu aku ni penakut..
:P tapi time tu aku langsung tak fikir.. aku nak jadi Putri Eizza yang baru..
Bukan yang dulu..
So memang aku bertekad tuk tukar penampilan..
Jadi lebih berani..
Berani untuk berubah.. berani untuk mencuba sesuatu yang baru..
Dengan perubahan ini aku harap mampu untuk aku melupakan kenangan lama yang menyakitkan hati aku..
Aku harap korang doakan semoga aku berjaya ek..
Chaiyok3x..

(^_^)

4 comments:

Al-Farosyah said...

Akak sentiasa doakan Putri berjaya dunia dan akhirat, Amin. :) maafkan akak dah lama tak jenguk blog Putri ni. Macam-macam masalah yang perlu di settlekan sepanjang minggu ni dan minggu lepas. Akak suprise gak tgk blog Putri dah banyak yang di update. Akak dah jauh ketinggalan 'keretapi' :p Teruskan menulis ye..

Putri said...

Aminn..
takpe kak.. Putri seorang yang memahami :)..
Putri faham tugas seorang guru..
Semalam jer putri tulis mcm2 kat blog nih.. saje nak buang ketensionan..
dia datang dan pergi..

neo said...

bagus percubaan putri..putri mg ada semangat berani..mesti cantik kan mata putri

Putri said...

mata? alhamdulillah setiap org Allah kurniakan mata yang cantik.. :D